Ürünlerimiz

Aroma Vericiler

Aroma vericiler; gıda sektöründe pek çok alanda ürünlerin tüketiciler tarafından tercih edilebilirliğini artırmak amacıyla kullanılmaktadır.

Aromsa, deneyimli kadrosuyla hem yöresel hem de dünya mutfaklarına ait lezzetleri içeren aroma vericiler yaratmaktadır. Gıda maddesinin yapısına, bileşenlerine ve üretim işlemlerine uygun bu aroma vericiler, en etkili sonucu alabilmek amacıyla farklı tekniklerle üretilmektedir. Örneğin poşet çaylar için ekstrüzyon ile enkapsüle edilmiş aroma vericiler, fırıncılık ürünleri için ısıya dayanıklı aroma vericiler, içecekler için ise emülsiyon halinde sıvı aroma vericiler üretilmektedir.

Gıda sektörünün yanı sıra tütün ürünleri, ilaçlar, diş macunu ve gargaralar gibi ağız bakım ürünleri, hayvan yemlerinde de aroma vericiler kullanılmaktadır.

Aromsa'nın Türkiye ve Almanya tesislerinde üretilen Aroma Verici Formları:

Sıvı Aroma Vericiler:

  1. Standart Sıvı Karışımlar
  2. Emülsiyonlar

Toz Aroma Vericiler:

  1. Standart Toz Karışımlar
  2. Mikroenkapsüle Toz Aroma Vericiler
    1. Püskürtmeli Kurutucuda Üretilen
    2. Ekstrüzyon ile Üretilen (CAMAROM®)

Ürünlerimizin Uygulama Alanları

Aromsa’da üretilen tüm aroma verici formları, sos & meyve preparatları ve ekstraktlar; farklı bitmiş ürünlerde uygulamalı olarak değerlendirilerek, aroma vericilerin bitmiş ürünlerdeki performansları, stabiliteleri, tat & koku özellikleri ve uygunlukları da değerlendirilmektedir. Ürünlerimizin kullanıldığı ürün çeşitleri oldukça fazla olmakla birlikte, en yoğun çalışılan ürün uygulamaları şu şekilde özetlenebilir:

  • Fırıncılık ürünleri (kek, bisküvi, kraker, gofret, ekmek, kruvasan, milföy)
  • Şekerleme, çikolata, sakız
  • Tütün ürünleri
  • Krema ve Tatlılar (krem brule, cheesecake, panna cotta, mousse)
  • İçecekler (gazlı, gazsız, meyveli, alkollü, aroma vericili içecekler, enerji içecekleri, şerbetler)
  • Cipsler ve Soslar (mayonez, ketçap, salata ve et sosları)
  • Fermente ürünler (sucuk, salam, sosis)